Dom försöker täppa till käften på oss!

Nu har Stockholms tingsrätt beslutat att ”interimistiskt” förbjuda Peter Sunde att driva LÄNKDELNINGS-siten ”The Pirate Bay” eller, om han vägrar, att tvinga honom att betala 500 000 kronor i ”vite”!

Det är upprörande att vi har en dömande makt i det här landet som fortfarande inte tycks förstå skillnaden mellan att dela filer och att dela länkar. Eller, hur är det? Förstår dom kanske väldigt väl denna skillnad?

‘The Pirate Bay’ är en Webbplats och databas som just i detta ögonblick distribuerar länkar till ”De afghanska dagböckerna” (torrent). Dessa beskriver krigsbrott som USA med näbbar och klor försökt att tysta ned. Man har till och med förföljt Wikileaks grundare Julian Assange för att täppa till ”läckan”.

Det är ett yttrandefrihetsfråga att kunna distribuera information om krigsbrott.

En mycket stor amerikansk oberoende TV-station ”Democracy Now” sänder dagligen ett entimmas nyhetsprogram som också distribueras med stöd av torrent-filer. Här är måndagens program via torrent-länk: Democracy Now – 26 jul 2010 (bara torrenten som förut, ingen fil alltså). Det skulle vara omöjligt för Democracy Now att distribuera detta program om man inte kunde göra detta via torrenter.

Återigen är yttrandefriheten i fara!

Ska inte heller Fredrik Reinfeldt och moderaternas politik få spridas fritt utan att tystas?

Det finns tecken på att mäktiga krafter försöker hindra det fria utbytet av information. Det handlar då bland annat om ACTA, hoten mot ‘The Pirate Bay’, försök att införa ”registrering” av bloggar och övervakning av vår kommunikation via FRA-lagen och datalagringsdirektivet…

Övervakning av medborgarna verkar däremot helt OK… Alla dina banktransaktioner i S.W.I.F.T. ska snart överföras till USA för analys. Alla dina utlandssamtal ska registreras av FRA och alla dina inlandssamtal ska snart registreras av operatörerna. Du kameraövervakas snart när du går till hissen i hyreshuset eller bussen (man hade ett lätt missöde som fixades till på din bekostnad) eller när du minst av allt anar det.

Vi har faktiskt ett verksamt vapen för att få behålla yttrandefriheten och integritet men det sker inte automatiskt. Ett litet papper gör stor skillnad…

Det är val den 19 september.

Fler röster:
Farmorgun, Wiktzac, DN, GP, Meastro, Opassande, Futuriteter

Det här inlägget postades i SWIFT, The Pirate Bay. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dom försöker täppa till käften på oss!

  1. Marcus skriver:

    Väl skrivet! Rösta Pirat! Då har vi åtminstone en chans.

  2. Max Colliander skriver:

    Jättebra skrivet och kan inte annat än hålla med! Helt sjuk ju…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s