För sent?…

”The history of failure in war can be summed up in two words: too late. Too late in comprehending the deadly purpose of a potential enemy; too late in realizing the mortal danger; too late in preparedness; too late in uniting all the possible forces for resistance; too late in standing with one’s friends.”
General Douglas MacArthur

Orden skrevs 1940 som ett svar på en begäran från dåvarande ordföranden i ”kommittén för försvaret av amerika genom stöd till de allierade”. Svaret handlade om hur man skulle kunna rädda civilisationen.

Det var då inte alls oomtvistat att USA skulle ge sig in i kriget på Englands sida. Många i USA var tveksamma. Efter det första världskriget var många trötta på krig. Det var egentligen först i och med det japanska anfallet mot Pearl Harbor i december 1941 som USA på allvar gav sig in i kriget.

Situationen just nu kan liknas vid denna tidpunkt. Många undrar om det verkligen är nödvändigt att stödja Piratpartiet. De har ju inte svar på alla frågor. Ingen skattepolitik, ingen utrikespolitik, ingen skolpolitik och så vidare…

Piratpartiet slåss inte i alla dessa frågor, det är helt riktigt. Vi slåss för att medborgare ska få ha kvar medborgarrätten. Vi slåss för att vi ska slippa övervakning. Vi slåss för en delad kultur och vi slåss för att kunskap ska vara fri. Det fria samhället monteras i många avseenden i rask takt ned. På så sätt är detta ett ödesval. Nästa val 2014 kan det vara ”för sent” – Låt oss då hjälpas åt att ge dessa frågor en bestämd röst i riksdagen nu.

Många ser inte faran komma smygande. De tycker att kameror bidrar till deras ”trygghet”. De tror fortfarande att telefonavlyssning förhindrar terrordåd.

Andra krafter i samhället har försökt att få folk att tro att Piratpartiet enbart vill ha gratis musik. De har haft begränsad framgång.

Den 19 september är det val. Inför valet har vi chansen att kunna presentera vad Piratpartiet verkligen står för. Då har vi chansen att kunna påbörja en utveckling som gynnar harmonin i samhället, som på lång sikt gynnar vår välfärd och som är etiskt och moraliskt försvarbar.

Men vi måste vara beslutsamma. Vi måste förbereda oss noggrant. Vi vill inte göra någonting ”för sent”.

Tala med dina vänner, tala med dina släktingar, tala med dina arbetskamrater! Förklara Piratpartiets politik och fråga dem om de inte också tycker att vi har fått nog nu!

Just nu är det lugnet före valrörelsen. Det är nu vi ska förbereda oss!

P.S.
Du som har pratat med massor med folk som håller med till 100% att mycket är helt fel men som ändå tänker ”rösta på något av blocken” för att de är rädda för att annars försämras vård och skola eller så höjs skatterna eller så… Försök igen…
Det är genom uthållighet som vi räddar Sverige!

Ännu är det inte för sent!

Det är nu det bär eller brister
Samarbete är den enda vägen framåt
Gå med Piratpartiet i Prideparaden lördag
Du är härmed inbjuden att påverka
Vi är de nya socialdemokraterna
En demokratisk revolution
Valrörelsen artar sig …
Piratpartiet i Pride Park 2010 – Fredag
Polisen vill kränka mänskliga rättigheter
Piratpartiet behöver din röst!
Får sossar gilla pirater?
Den gryende framtid är vems?
Framtiden börjar få upp farten
Inte leva in en polisstat
Nobels fredspris till Julian Assange
2022 – Piratpartiet utvecklade min chans
Kultur, klart jag har
Piratpartiet i ett nötskal
Därför får man inte ge upp…

Annonser
Det här inlägget postades i Framtiden, Val2010. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till För sent?…

 1. Ping: Tweets that mention För sent?… | Hans Blogg -- Topsy.com

 2. Ping: Sanningen om samhället – 2010-07-31

 3. Josef Boberg skriver:

  ”Många undrar om det verkligen är nödvändigt att stödja Piratpartiet.”

  Jo… – Hans – och jag tycker att en sådan undran är berättigad, verkligen… – för så länge som Piratpatiet ENVIST håller fast vid att ENBART vara ett 3-frågeparti – som HUVUDSAKLIGEN inriktar sig på att stödja det ena eller det andra blocket = den mer än sedan 30 år hopplöst förlegade BLOCKERINGSPOLITIKEN i Riksdagen – så lär det ej bli någon GRUNDLÄGGANDE förändring av wårt nuvarande åt hållet varande Kallocain-samhälle, tyvärr tyvärr… 😥

  Men var vid gott mod – för det finns TVÅ lösningar på det;

  1. Att PP FÖRE valet blir ett 4-frågeparti

  2. Att nästan ALLA Piratpartister skriver Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – därför att AD`s till 100 % KONTINUERLIGT medlemsstyrda = FolkStyrda ledamöter i Riksdagen har uppdraget att lägga all upptänklig ENERGI på att GÖRA någonting åt RÄNTEBLUFFEN.

 4. HansJ skriver:

  Josef Boberg:
  Att Piratpartiet tillåts gå från att kallas ett ”enfrågeparti” till att åtminstone kallas för ett ”3-frågeparti” är ett steg i rätt riktning, på min ära.

  Piratpartiets politik löser inte alla frågor som jag också skrev men vi ”lever åtminstone för att kämpa vidare ett annat år”. I detta sammanhang så är det främst vårt benhårda försvar för yttrandefrihet och personlig integritet som är viktigt.

  Piratpartiet inriktar sig huvudsakligen på att få gehör för de frågor som det går till val på – priset för att spela någon som helst roll i riksdagen är att spela vågmästarrollen. Detta ska göras så skickligt som det bara går. I detta skede, är det så vi uppnår maximal nytta.

  Piratpartiet har redan hållit årsmöte för i år så några nya frågor kommer inte att dyka upp.

  Nu hjälps vi alla åt för att äntligen få en röst i riksdagen!

 5. Josef Boberg skriver:

  All lycka till med det ❗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s