Ibland måste man tala…

Inför partiledardebatten 4 maj

Jag har nyss och med anledning av ”Partiledardebatt i Agenda i maj” skickat ett email till tv-programmet ‘Agenda’ (agenda@svt.se) med följande innehåll:

Hej Agenda!

Det brukar påpekas som argument för att vi överhuvudtaget ska ha en statsfinansierad television att det är så vi får reklamoberoende och allsidig information utan politisk styrning.

Ändå ser man uppenbara brister på allsidigheten inför val.

Några få veckor inför valet till europaparlamentet så väljer Agenda att ha en partiledardebatt, som nu sägs vara ”allmänpolitisk”, fast att det då är mer än fyra månader kvar till riksdagsval. Det är ju uppenbart att debatten hålls med anledning av det då just förestående EU-parlamentsvalet. Att det ”även” handlar om EU-valet framgick i de texter som fram till och med igår fanns på SVTs hemsida (nu nogsamt ”städade”?)

Det är då upprörande att Piratpartiet som i förra valet till EU-parlament fick över 7 procent av rösterna inte inbjuds att delta. Sverigedemokraterna som inte alls finns representerade i parlamentet får dock delta med hänvisning till att debatten är just ”allmänpolitisk”.

Jag tror inte alls på denna förklaring och blir mycket upprörd över denna styvmoderliga behandling av ett parti vars representanter i EU-parlamentet gjort väldigt mycket för att bevara möjligheter till just en fri opinionsbildning. Stöd för oberoende rapportering kan journalister alltid påräkna från Piratpartiet och hanteringen är då ett skott i den egna foten och väldigt obetänksamt.

Jag vill att Agenda bjuder in även Anna Troberg (Piratpartiet) till partiledardebatten den 4 maj!

Med vänlig hälsning
Hans Johansson

Annonser
Det här inlägget postades i Piratfrågor, Val2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s